До уваги споживачів та операторів ринку, що здійснюють обіг харчових продуктів!

Керуючись інформаційними повідомленнями системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) повідомляємо.


-17 листопада 2020 року № 2020.4924-fup2 стосовно виявлення не задекларованої гірчиці у кетчупі, що експортувався з Франції (виробник:Conservoir Provencal Cabanon, Camaret Sur Aigues) до Нідерландів (постачальник: Spar International B.V., Amsterdam) та до України (отримувач: ТОВ «SPAR Луганськ», вул. Курчатова, 7, м. Луганськ, 91031).
-від 18 листопада 2020 року № 2020.5100 та від 19 листопада 2020 року № 2020.5100-fur 2 щодо Salmonella entericaser. enteridis (в 1 із 5 зразків/25 г) у замороженому м’ясі птиці з Польської Республіки (виробник: Piko Bis Zaklad Rozb. Drob. Sp.z.o.o.Sp.K. № PL 20634303 WE, Suwalki; Cedrob S.A. № PL 14023901, Ciechanow; оптовик: AMP Logistyka Sp. zoo, № PL 14201101 WE, Plonsk; фермер: Przemysław Koźlakiewicz, № WNI 14137145, Szreńsk) до окремих держав-членів ЄС та до України (холодильний склад, що розташований за адресою: вул. Лідавська, 1, м. Луцьк, Волинська область, 43000).
— від 19 листопада 2020 року № 2020.5126 стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену (0.14; 2.7; 7; 7.7 mg/kg – ppm) у вилущеному насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер: Dhaval Agri Exports, Rajkot, Gujarat) до Австрійської Республіки (отримувач: Lesaffre Austria AG, Wiener Neudorf) та до України (отримувач: ТОВ «Лесаффр Україна», вул. Бориспільська 9, буд.91, м. Київ, 02099, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).
У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутись до Добропільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області (м. Добропілля, вул. Залізнична, буд. 4, тел. (06277) 28926, на території якого зареєстрована потужність.
Попереджаємо потенційних операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів.