До уваги власників підприємств громадського харчування Добропільського району!

Про стан епідемічної ситуації та результати лабораторного моніторингу в Добропільському районі за 2018 рік.

Добропільська міськрайонна філія Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє про стан епідемічної ситуації та результати лабораторного моніторингу в Добропільському районі за 2018 рік.

СИТУАЦІЯ
Загальна інфекційна захворюваність населення Добропільського району в 2018 році збільшилась на 16,8% в порівнянні з 2017 роком. Захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями зросла на 16,6%.
Відмічається зростання захворюваності на кишкові інфекції в порівнянні з 2017 роком на 67,2%.
В 2018 році зареєстровано 1 випадок сальмонельозу (у 2017 році-2 випадки).
Для запобігання ускладнення епідситуації та попередження спалахів інфекційних кишкових захворювань серед населення Добропільського району просимо власників підприємств громадського харчування постійно проводити лабораторний контроль згідно вимог Державних санітарних правил ДСП 4.4.5.078-2001 «Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» та проходити декретованому контингенту щорічний медичний огляд згідно наказу МОЗ України № 280 від 23.07.2002 р.